Ons nieuwe project


We hebben een brandweerwagen gekocht om om te bouwen tot camper! Kijk je met ons mee hoe dat project verloopt?

Oktober – November 2023

De achterkant van een brandweerwagen heeft geen stahoogte en is moeilijk te isoleren. We hebben besloten de bak eraf te halen en er een hele nieuwe opbouw op te bouwen. Stap één is dus alles wat eraf moet, eraf slopen! Met hulp van vrienden schoten we flink op en de kinderen hebben ook vol enthousiasme geholpen. Het is ontzettend leuk om het echt met elkaar samen te doen en we genieten van het enthousiasme van de kinderen.

Een deel van wat we van de wagen af hebben gehaald hebben we bewaard om later te kunnen hergebruiken in het bouwen. De rest is allemaal naar de metaalrecycling gegaan.

December – Februari 2023/2024

We zijn eerst naar de tekentafel gegaan om een plan te maken. Hoe moet de camper eruit komen te zien uiteindelijk? Wat hebben we nodig, waar kunnen we alles plaatsen? Zes bedden kwijt kunnen en voldoende leef- en opbergruimte overhouden is een hele uitdaging. Uiteindelijk krijgt de tekening steeds meer vorm en kunnen de materialen voor de opbouw besteld worden. Domper: Er zit een veel langere levertijd op dan gemiddeld, dus de opbouw komt pas in April.

Tijd voor plan B, er is van alles dat we kunnen doen ter voorbereiding zodat we straks als een speer kunnen bouwen. De watertanks zijn op maat getekend en besteld. De uitlaat is verplaatst en gerepareerd. De cabine is alvast geverfd. We willen zoveel mogelijk met herbruikbare materialen bouwen. Aan de ene kant om de kosten binnen de perken te houden, aan de andere kant vanuit duurzaam oogpunt. We vonden alle ramen tweedehands en restaureerden deze. We zijn vast begonnen met het bouwen van de drie hefdaken. We maakten nieuwe wielkasten uit platen van de oude opbouw. We vonden een grotere dieseltank. Een lasser is het chassis voor ons aan het verlengen. We zijn zelfs al de keukenkastjes aan het verzamelen via marktplaats en aan het opknappen en naar een vloer aan het kijken. Zo kunnen we straks als een speer meters maken als de onderdelen van de opbouw binnen komen!

Maart – Mei 2024

De afgelopen maanden zijn we druk geweest met zo veel mogelijk voorbereiden. Het chassis is schoongemaakt en verlengt met 60cm, gemaakt door de lasser. De stootbalk is bevestigd. De watertanks zijn opgehangen. De voorbereidingen voor het ophangen van de dieseltank zijn ook gedaan. De remleidingen moesten iets aangepast maar ook dat is gelukt.
We zijn verder gegaan met de hefdaken. Alle drie de hefdaken zitten nu in elkaar en zijn geverfd. Na de eerste verfronde kwam een behoorlijke tegenslag door een plotselinge onweersbui, waardoor we weer deels opnieuw moesten en niet alle schade te herstellen bleek. Maar inmiddels zitten ze allemaal weer zo goed als kan in de verf. Eén van de daken heeft ook een doek inmiddels, die goed past. Nu kunnen we ook de andere twee doeken in elkaar naaien. De keukenkastjes zijn allemaal klaar en het aanrechtblad is ook in de maak.

Inmiddels zijn de platen en profielen voor de bak geleverd en gaat binnenkort de bak opgebouwd worden. Dat vraagt nog om wat voorbereiding, een deel van de platen en profielen moeten al geverfd worden omdat we daar straks niet meer goed bij kunnen. We zijn nu dus eerst druk met de laatste voorbereidingen en dan zijn de volgende foto’s die volgen die van iets wat lijkt op een camper!