Wij gaan op trollenjacht!

Denemarken bleek een superleuke verassing voor ons in petto te hebben… Trollen! Grote houten trollen.

De kunstenaar Thomas Dambo maakte van gerecyclede materialen meer dan 100 houten trollen. Wat zo leuk is aan de trollen is dat ze allemaal midden in de natuur staan en in veel gevallen is er een leuke wandeling of speelplaats aan gekoppeld. Wij wilden wel eens proberen om zo veel mogelijk trollen te ‘vangen’! We kwamen daardoor op de leukste plekjes en maakten hele leuke wandelingen. We hebben niet alle trollen opgezocht, maar degenen die toevallig grofweg op onze route lagen hebben we meegepikt. En ze waren stuk voor stuk ontzettend mooi. Wat een detail in de bouw van deze kunstwerken! We gaan bij ons volgende bezoek in Denemarken nog meer trollen sparen! Via de website van Thomas Dambo vind je een kaart waar alle trollen zijn.

Direct bij binnenkomst in Denemarken kwamen we deze tegen in een leuk stukje bos. Met een prachtige staf van vogelhuisjes.

Bij een prachtig stuk natuurgebied zijn twee trollen te vinden als je de vogelhuisjes in de bomen volgt. Dit is de eerste, redelijk vlot aan het begin!

Na een avontuurlijke wandeling dwars door het bos, waarbij we de vogelhuisjes volgden en omgevallen bomen en lage takken ontweken, kwamen we bij deze werkelijk prachtige en enorme zwangere trol uit. Wat ons betreft één van de mooiste die we hebben gezien, zoveel detail!

De favoriete van de kinderen. Vanaf een mooie wildkampeerplek bij een natuurgebied wandel je naar deze mooie trol, aan een klein strandje. De trol is aan het ‘vissen’ en het touw dat hij daarvoor gebruikt kun je gebruiken om in het water te slingeren! Echt ontzettend leuk om te doen.

In een mooi stadspark zijn nog twee trollen te vinden. Deze trol kijkt uit over een trek veerpontje, wat natuurlijk ook heel leuk was met de kinderen.

Bovenop de berg in het park ligt deze trol. Eén van de eerste die Thomas Dambo maakte, en dat is te zien aan minder details, maar hij is evengoed erg leuk! En er groeien allemaal frambozen en bramen omheen die je lekker kunt snoepen!

Je moet even zoeken in het bos naar deze trol in zijn fort van houten palen. Hij ligt vlakbij een leuke picknickplaats met optie om vuur te maken en in het bos is een hindernisbaan en allerlei natuurlijke speeltoestellen te vinden, dus naast de trol hebben we ons hier nog prima vermaakt.

Deze trol met molensteen staat midden in een weiland tussen de koeien. Vooral Olivier vond het geweldig dat we dus tussen de koeien stonden om de trol te bekijken, hoewel die koeien totaal onverstoord waren door onze aanwezigheid.

Deze trol, net buiten de stad in het noorden van Odense, was voor ons extra speciaal want we bezochten hem met onze vrienden. Eén van hen heeft zelfs geholpen hem te bouwen. Hoewel de wandeling erbij kort was, vonden we hem verder één van de leukste. Via een smal plankenpad tussen de bomen door kom je bij de trol met picknickplek. De details zijn weer prachtig bij deze!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *